Ηλιάκη Αγάπη

Λογοθεραπεύτρια

Το 2003 αποφοίτησε από  το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών.

 

Κατά την διάρκεια των σπουδών της έλαβε επιστημονική κατάρτιση σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο στην παθολογία λόγου και ομιλίας, στις νευρογενείς διαταραχές επικοινωνίας, στις γλωσσικές διαταραχές στην προσχολική και σχολική ηλικία κ.α.
Στα πλαίσια της κλινικής εμπειρίας, κατά την διάρκεια των σπουδών της,
πραγματοποίησε 4μηνες κλινικές ασκήσεις στην δυσλαλία, στις αρθρωτικές δυσκολίες, στην εγκεφαλική παράλυση και τις νευρολογικής φύσεως διαταραχές.

 

Κατά την ίδια χρονική περίοδο στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική στο Π.Π.Γ.Ν. Πατρών ασχολήθηκε με τις αφασικές διαταραχές.
Έπειτα εργάστηκε ως ειδικευόμενη λογοθεραπεύτρια στο Ειδικό Κέντρο Παιδιού Δυτ. Αττικής, το οποίο εδρεύει στην οδό Καρπενησίου 21 στο Περιστέρι.
Μετά το πέρας της πρακτικής της άσκησης και για 8 μήνες, εργάστηκε στο ίδιο Κέντρο και πάλι ως εκπαιδευόμενη λογοθεραπεύτρια.
Κατόπιν εργάστηκε στο Κέντρο Λογοθεραπείας Θεσσαλονίκης, το οποίο εξειδικεύεται σε θέματα βαρηκοϊας και κοχλιακής εμφύτευσης.
Η ειδίκευσή της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαρήκοων Παιδιών Θεσσαλονίκης.

 

Από τον Δεκέμβριο του 2005 μέχρι και σήμερα διατηρεί τα Κέντρα Ανάπτυξης Παιδιού «Παιδί-Αγωγή» σε Κόρινθο και Αγίους Θεοδώρους.