ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΝΑΚΗ

Ψυχολόγος

Είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος Συστημικής Προσέγγισης, Ειδική Παιδαγωγός και Συντονίστρια- Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων.

 

Τα τελευταία 8 έτη ασχολείται με την Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων ακολουθώντας την Συστημική προσέγγιση, καθώς και με την Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.

 

Αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακόμα, το 2009 εκπαιδεύτηκε περαιτέρω παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Δεξιότητεςκαι Παρεμβάσεις Συστημικής Συμβουλευτικής» στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

 

Από το 2009 είναι Εκπαιδεύτρια-Συντονίστρια Σχολών Γονέων, αφού παρακολούθησε το Σεμινάριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και έκτοτε παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε γονείς.

 

Το 2011 παρακολούθησε το ετήσιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κας Μαυροειδή.

 

Το 2012 εκπαιδεύτηκε στην χορήγηση και βαθμολόγηση κλιμάκων αξιολόγησης νοητικού δυναμικού, στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων, καθώς και στην σύνταξη ψυχολογικής αναφοράς χρησιμοποιώντας στο σταθμισμένο, στα ελληνικά δεδομένα, ψυχομετρικό εργαλείο WISC III στο ιδιωτικό Ερευνητικό Κέντρο «Λόγω Ψυχής».

 

Ακόμα, το 2013, παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών της Κας Μαυροειδή.

 

Το 2016 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Η Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης-ΨΚΣΑ στην διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Υψηλής Λειτουργικότητας» στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου.

 

Το 2008 εργάστηκε ως Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Οργανισμού Λουτρακίου στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

 

Από το 2009 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Λουτράκι, όπου και εργάζεται ως Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ενηλίκους, γονείς και εφήβους.

 

Ακόμα, ασχολείται με την Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών σε μαθητές.

 

Από το 2012 έως το 2014 συνεργάστηκε με την επιστημονική ομάδα της κας Μαυροειδή ως Ειδική Παιδαγωγός με εποπτείες περιστατικών από την ίδια και δημιουργία ειδικού εκπαιδευτικού υλικού σε συνεργασία μαζί της.